Lotus cheesecake
INGREDIENCIE
1 | balík | Lotus sušienky |
70 | gramov | maslo |
400 | gramov | Lotus nátierka |
180 | gramov | smotana na šľahanie |
20 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | Pribináčik smotanový |
1.) Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.
2.) Z pomazánky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.
3.) Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievkové lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov).
4.) Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.
5.) Zmixovať opatrne mascarpone, práškový cukor, 250 g Lotus nátierky a Pribináčik malý. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.
6.) Naplniť formu krémom, uhladiť a dať zachladiť aspoň na pol dňa, najlepšie na noc.
7.) V mikrovlnke jemne roztopiť zvyšok nátierky (asi 10-20 sekúnd) a vyliať opatrne na vychladený cheesecake. Dať opäť krátko zachladiť, po stuhnutí dorobiť stekance troškou roztopenej Lotus nátierky a posypať okraje rozmixovanými sušienkami. Navrch položiť 2 celé sušienky.