škoricové slimáky
INGREDIENCIE
600g hladkej múky 90g rozmusteného masla
350ml vlažného mlieka
11g sušeného droždia
1 lyžička soli
3 lyžice cukru
2 vajcia
PLNKA
100G rozpusteného masla
1 balík mletej škorice
2 vanilkové cukre
KREMOVA PLNKA
200g mascarpone
150g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100ml mlieka
POSTUP
1.) Do vlažného mlieka dáme droždie a cukor. Počkáme pár minút kým sa drožie napení. Do misky si preosejeme múku, pridáme kvások, vajcia, soľ a rozpustené maslo. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť..
2.) Na plnku si rozpustíme maslo .V miske rozmiešame cukor so škoricou..
3.) Cesto ktoré nám vykyslo vymiesime do 3 bochníkov, ktoré necháme ešte 15 minút podkysnúť..
4.) Potom každý bochník vyvaľkáme do obdĺžnika , potrieme maslom a posypeme škoricovou zmesou..
5.) Zvinieme do závinu a nakrájame na asi 4 - 5 cm kúsky. Tie ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie. Necháme podkysnúť ešte tak 20 minút..
6.)pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 - 25 minút do zlatista. Medzitým si pripravíme polevu.
7.) Polevu pripravíme vymiešaním mascarpone , práškového cukru a mlieka do hladka..
8.) Ešte horúce upečené osie hniezda prelejeme polevou a necháme úplne vychladnúť.